Странице

среда, 12. октобар 2016.

Pečena krilca

Potrebno je:

  • 1 kg pilećih krilaca

Za pohovanje:

  • 5 kašika prezli
  • 5 kašika kukuruznog brašna
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašičice slatke aleve paprike
  • 1 kašičica ljute aleve paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica origane
  • 1 kašičica sušenog peršuna

...i još :

  • 2 jaja
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

1. PIleća krilca oprati, odvojiti batačiće i krilo i ostaviti da se ocede, oko 15 minuta.
2. Smesa za pohovanje: U jednu činiju staviti sve navedene začine i sjediniti. U dubljem tanjiru umutiti jaja, sa solju.
3. Uzeti veliki pleh, od el. šporeta, prekriti ga pek-papirom i papir malo nauljiti. Svako parče mesa prvo umočiti u jaja, pa u začine. Poređati ih preko pek papira.
4. Rernu zagrejati na 200 C, pa staviti pripremljena krilca. Peći ih 20 minuta, izvaditi, okrenuti i peći još 20 minuta. Poslužiti uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар