Странице

понедељак, 31. октобар 2016.

Pečena svinska rebra i krompir

Potrebno je:

  • 1,3 kg svežih svinjskih rebara
  • 1 kg krompira
  • 300 g šampinjona
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka

Začini:

  • 4 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • 4 kašičice slatke alevepaprike
  • 2 kašičice ljute aleve paprike
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica origana

...i još:

  • 200 g margarina
  • 100 ml belog vina

Priprema

1. Svinjska rebra iseći na komade željene veličine. Krompir iseći na pola, a ako su veći iseći na četvrtine. Šampinjone iseći na pola, zajedno sa drškom. Crni luk iseći na režnjeve, ne mnogo tanko. Češnjeve belog luka iseći samo na pola.
2. Krompir, pečurke, crni i beli luk staviti u vanglicu. Posuti sa 2 kašičice suvog biljnog začina, 1/2 kašičice bibera, 2 kašičice slatke aleve paprike, 1 kašičicom ljute aleve paprike, pa sve dobro promešati.
3. U manjoj činiji pomešati 2 kašičice biozačina, 1/2 kašičice bibera, 2 kašičice slatke aleve paprike, 1 kašičicu ljute aleve paprike, 1 kašičicu karija i 1 kašičicu origana. U drugoj posudi otopiti margarin i držati posudu u toploj vodi, da margarin ostane tečan.
4. Svako parče mesa dobro namazati pripremljenim začinima, pa ga provući kroz rastopljeni margarin i ređati u pleh za pečenje. Preko staviti mešavinu krompira i povrća i preliti sa ostatkom margarina (ako treba dodati malo ulja). Uz ivicu pleha sipati belo vino, pokriti folijom i staviti da se peče 45 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Zatim izvaditi pleh, skloniti foliju i meso prebaciti na površinu, da dobije rumenu boju. Poslužiti uz salatu.

Нема коментара:

Постави коментар