Странице

уторак, 04. октобар 2016.

Pečeni krompir sa kukuruznim brašnom

Potrebno je:

  • 800 g krompira (ili količina koja vama odgovara)
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike kukuruznog griza
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašika aleve paprike (slatka ili ljuta, po ukusu)
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice karija
  • 1 kašičica origane
  • 3 kašike masti

Priprema

1. Krompir očistiti i iseći na četvrtine. Sve začine staviti u činiju i dobro sjediniti. Krompir staviti u suvu vanglicu, posuti pripremljenim začinima i rukom dobro izmešati, da se svako parče krompira obavije začinima.
2. Pleh, u kome će se peći, prekriti pek papirom (dno i ivice). Staviti mast, pa staviti u rernu, zagrejanu na 200 C, da se mast otopi. Kada se mast otopila, izvaditi pleh i poređati krompir. Staviti da se peče. Posle pola sata izvaditi pleh i preokrenuti krompir, pa vratiti da se ispeče do kraja.

Нема коментара:

Постави коментар