Странице

петак, 07. октобар 2016.

Piletina sa slaninom

Potrebno je:

  • 4 otkošćena bataka, sa karabatakom
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 3 kašičice suvog biljnog začina

...i još:

  • 600 g krompira
  • 300 g šampinjona
  • 2 veće šargarepe
  • 200 g tanko sečene, mesnate slanine
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • biber
  • začin
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 glavica crnog luka

Priprema

1. U jednoj posudi pomešati beli luk u prahu, alevu papriku, kari, mleveni biber i začin. Sa ovom mešavinom dobro premazati pripremljeno meso. Ostaviti meso da odstoji u frižideru, oko 1 sat.
2. Krompir iseći na osmine. Staviti ga u dublju posudu i posuti sa alevom paprikom, mlevenim biberom i začinom. Dobro promešati, da se začini zalepe oko svakog isečenog parčeta krompira.
3. Uzeti dublju vatrostalnu činiju, podmazati je, pa izručiti pripremljeni krompir. Preko staviti, tanko isečenu slaninu. Crni luk iseći na rebarca, pa ga posuti preko slanine. Zatim iseći šampinjone, krupnije i šargarepu, na krugove. Pomešati pečurke i šargarepu, posuti biozačinom, dobro promešati, pa ih sipati preko luka. Na kraju poređati pripremljeno meso (po vrhu), sipati ulje i vodu, poklopiti (ili, ako činija nema poklopac, pokriti alu folijom) i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko 1 sat.

Нема коментара:

Постави коментар