Странице

понедељак, 10. октобар 2016.

Pržene tikvice sa slaninicom

Potrebno je:

  • 2 mlade tikvice (srednje veličine)
  • 2 jaja
  • 200 g mesnate, dimljene slaninice
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 100 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1,5 kašičica soli

Priprema

1. Tikvicu narendati na krupnoj strani rendeta (ne ljušte se). Dodati narendani crni luk. Posoliti, promešati i ostaviti da odstoji, oko 15 minuta.
2. Za to vreme slaninicu sitno iseći na kockice i staviti da se prži, bez dodatka masnoće. Kada slaninica postane rumena, rešetkastom kašikom, je izvaditi iz masnoće.
3. Tikvice i crni luk dobro ocediti,od vode koju su pustili. U oceđeno povrće dodati sitno iseckani beli luk, jaja i alevu papriku, pa dobro promešati. Na kraju dodati brašno sa pecivom i isprženu slaninicu.
4. Pripremljenu masu dobro promešati varjačom. Staviti ulje da se zagreje, pa kašikom (koju svaki put umočimo u ulje) vaditi pripremljene tikvice i pržiti (na umerenoj temperaturi), dok ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene tikvice, rešetkastom kašikom, vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti uz salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар