Странице

понедељак, 10. октобар 2016.

Slavicina Voćna Pavlova

Kora:

  • 6 belanaca
  • 300 g šećera
  • 1 kašika belog sirća

Krem:

  • 6 žumanaca
  • 9 kašika šećera
  • 4 pune kašike brašna
  • 1/2 l mleka
  • 250 g margarina (putera)

Premaz preko kore:

  • 100 g čokolade
  • 30 g margarina
  • 1 jaje

Voće:

  • 2 kivija
  • 2 banane
  • 2 pomorandže
  • 300 g jagoda
  • 1/2 limuna (sok)

...i još:

  • 200 g belog krem šlaga

Priprema

1. Ovu tortu je napravila moja snaja od brata Slavica Radosavljević (iz Župskog Aleksandrovca), koja je vrsna domaćica, pa sam morala da je podelim sa vama, jer je VEOMA ukusna. Ovog puta, ja sam samo slikala.
2. Kora: Belanca umutiti u čvrsti šam, uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodati sirće i sjediniti. Pleh obložiti pek papirom i sipati smesu. Rasporediti je kašikom. Rernu zagrejati na 150 stepeni, pa smanjiti na 100 stepeni i staviti koru da se suši dva sata.
3. Posle dva sata koricu izvaditi i okrenuti na plato za torte. Skloniti pek papir.
4. Čokoladu izlomiti i sa margarinom staviti u manju šerpicu. Šerpicu staviti na vodenu paru da se čokolada i margarin otope. Kada se masa sjedinila, u tanjir umutiti jaje, pa ga polako dodati u čokoladu, uz neprestano mešanje. Nastaviti sa mešanjem još 2 minuta, pa rastopljenu čokoladu preliti preko kore i, kašikom, ravnomerno razmazati. Ostaviti da se stegne.
5. Krem: Od 1/2 l mleka odvojiti 100 ml a ostatak staviti da provri. Žumanca i šećer umutiti penasto. Dodati brašno, pa razrediti sa odvojenim mlekom. Proključalo mleko polako sipati, uz neprestano mešanje, u umućena jaja, pa vratiti na šporet i skuvati krem, uz stalno mućenje žicom. Skuvani krem ostaviti da se ohladi. Margarin (puter) umutiti penasto pa dodati ohlađenom kremu i sjediniti. Krem sipati preko čokolade i poravnati.
6. Voće: Svo voće očistiti i iseći na kockice. Banane preliti sokom od limuna, da ne potamne. Jagode dobro iscediti (ako se koriste zamrznute). Iseckano voće pomešati i staviti preko krema.
7. Na kraju, umutiti beli šlag krem i staviti preko voća.
8. Po želji, preko šlaga može da se narenda čokolada. Ostaviti je preko noći u frižider,...
9. ...a narednog dana uživajte u ukusu. Mi nismo mogli toliko da čekamo, već je tortu, snaja, ostavila u zamrzivač na tri sata, pa nije mogla najbolje da se stegne, ali to nikome nije smetalo. Svi su tražili parče više...

Нема коментара:

Постави коментар