Странице

субота, 01. октобар 2016.

Snikers torta (2)

Za kore (x3):

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika mlevenih oraha

Za fil I:

  • 300 g šećera
  • 300 g čokolade
  • 300 g mlevenog kikirikija
  • 200 g maslaca
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 ml mleka

Za fil II:

  • 1 l mleka
  • 5 jajeta
  • 5 kesica pudinga od vanile
  • 300 g šećera
  • 250 g maslaca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Za prelivanje kora:

  • 100 g čokolade
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca

I još:

  • sok od pomorandže
  • 3 kesice krem šlaga od čokolade

Priprema

1. Kore: Od navedenih satojaka ispeći tri kore.
2. Fil I: Otopiti šećer, čokoladu i mleko na tihoj vatri. Ostaviti da se ohladi, pa dodati maslac umućen sa šećerom u prahu. Na kraju dodati mleveni kikiriki i ostaviti malo u frižider da se stegne.
3. Fil II: Umutiti jaja sa šećerom. Dodati puding, pa razrediti sa pola količine mleka (od 1 l). Ostalo mleko stavi da prokuva. U ključalo mleko polako sipati masu sa jajima i, pomoću žice za mućenje, skuvati gusti krem. Skloniti sa vatre i prekriti providnom folijom. Ostaviti da se ohladi. U hladno dodati umućeni maslac sa vanil šećerom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, pa dodati u krem. Dobro sjediniti.
4. Za prelivanje kora: Otopiti maslac, šećer i čokoladu na tihoj vatri.
5. Ređanje kora: Svaku koru dobro natopiti sokom od pomorandže, pa preliti (kašikom) pripremljenim prelivom. Kora - 1/2 žutog fila - kora - fil sa kikirikijem - kora - žuti fil. Celu tortu premazati krem šlagom od čokolade.

Нема коментара:

Постави коментар