Странице

субота, 08. октобар 2016.

Vanilice

Potrebno je:

  • 1/2 kg brašna
  • 200 g masti
  • 200 g šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

I još:

  • džem po želji

Priprema

1. U vanglicu staviti mast (koja je izvesno vreme bila na sobnoj temperaturi, da bi omekšala), šećer i vanilin šećer, pa viljuškom penasto umutiti. Dodati jaja, pa, takođe, viljuškom sjediniti. Na kraju dodati brašno sa pecivom. Rukom, dobro, umesiti testo.
2. Testo izručiti na, malo pobrašnjenu, površinu i razviti ga, debljine 0,5 cm. Vaditi vanilice kalupom koji imate (nije neophodan kalup za vanilice). Ja sam testo vadila malom čašicom za rakiju i modlicama za minjone.
3. Kružiće od testa poređati u pleh, preko pek papira i peći, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Paziti da ostanu bele. Čim dno testa, malo, porumeni odmah izvaditi.
4. Vanilice (dve po dve) spajati džemom, po želji. Ja sam koristila džem od pomorandži i džem od kajsija. Spojene vanilice uvaljati u šećer u prahu. Najbolje je da odstoje jedan dan, pa da se koriste, pošto tada potpuno omekšaju. Međutim mojoj deci i meni nije smetalo što nisu omekšale...

Нема коментара:

Постави коментар