Странице

петак, 04. новембар 2016.

Binkin desert sa pšenicom

Potrebno je:

  • 1 kg pšenice za kuvanje
  • 1 kašičica cimeta
  • 400 g žutog šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 200 g suvog grožđa
  • 300 g mlevene plazme

I još:

  • 1/2 l slatke pavlake

Priprema

1. Pšenicu staviti u dublju šerpu, dodati kašičicu cimeta i naliti sa 1,5 l vode. Kuvati dok pšenica ne nabubri i postane mekana (ako treba dodavati još vode).
2. Kuvanu pšenicu ocediti, staviti u cetku i, pod mlazom hladne vode, dobro isprati. Zatim je staviti u secko i samleti, ali ne potpuno, već da ostanu i zrna. Mešavina mlevenog i zrnastog.
3. U tako pripremljenu smesu dodati žuti šećer, mlevene orahe i lešnike, suvo grožđe i mlevenu plazmu. Dobro sjediniti kašikom.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag, pa je podeliti na dva dela. Jednu polovinu ubaciti u masu sa žitom i dobro sjediniti. Od sjedinjene smese odvojiti 200 g na stranu, a ostalo, vlažnim rukama, na tacni oblikovati tortu.
5. U drugu polovinu pavlake dodati 200 g odvojene smese sa žitom i prefilovati celu tortu. Ostaviti u frižider da se, dobro, stegne (najbolje da ostane preko noći), pa iseći na parčiće.

Нема коментара:

Постави коментар