Странице

субота, 05. новембар 2016.

Brze piroške

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta
  • 130 g tvrđeg kravljeg sira
  • 130 g suhomesnatog (po izboru)

Priprema

1. Brašno staviti u vanglicu, pa dodati sve navedene sastojke. Zamesiti testo. Umešeno testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga u koru, debljine 0,5 cm i iseći na pravougaonike. Isečeno testo pržiti u vrelom ulju, u manjoj posudi da bi masnoća bila dublja.
2. Pržene piroške vaditi rešetkastom kašikom i stavljati na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар