Странице

уторак, 29. новембар 2016.

Gulaš sa suvim paprikama i crnim vinom

Potrebno je:

  • 800 g svinjskog mesa od plećke
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 5 suvih, crvenih paprika (za punjenje)
  • 250 g šampinjona
  • 1 ljuta papričica
  • 1 paradajz
  • 200 ml crnog vina
  • 50 l vode
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 veze peršuna
  • suvi biljni začin
  • biber
  • mast

Priprema

1. Staviti mast u šerpu i staviti da se otopi. Crni i beli luk iseckati sitno i staviti da se prži. Kada luk malo omekša dodati meso, isečeno na kockice. Promešati, pa kada meso pobeli ubaciti suvu papriku, iseckanu, kao i iseckanu ljutu papričicu. Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, i nastaviti sa dinstanjem, na tihoj vatri.
2. Posle pola sata dinstanja dodati, oljušten i na kockice isečen, paradajz. Šampinjone iseći na krupnije listiće, pa i njih dodati u šerpu.
3. Preliti sve sa crnim vinom i dinstati dok meso sasvim ne omekša. Na kraju, u 50 ml vode rstvoriti kašičicu brašna i sipati preko gulaša. Promešati i dodati kari, đumbir i iseckani peršun. Pustiti da proključa, pa skloniti i poslužiti sa prilogom, po želji. I, naravno, uz čašu vašeg omiljenog pića. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар