Странице

уторак, 01. новембар 2016.

Gulaš sa suvom slaninom

Za gulaš:

  • 1/2 kg junećeg mesa od buta
  • 300 g mesnate, dimljene slaninice
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 ljuta papričica
  • 200 g šampinjona
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 400 ml vrele vode (sa 1 kockicom za supu)
  • 2 kašičice karija
  • 1,5 kašika brašna
  • 2 kašika čena belog luka
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

1. Meso iseći na kocke. Suvu slaninicu iseći na sitne kockice. Crveni i crni luk iseći na rebarca a praziluk iseći sitno. Šargarepu iseći na polukrugove. Ljutu papričicu iseći na krugove a šampinjone na krupnije listiće.
2. Staviti slaninicu, na malo ulja, da se isprži. Kada porumeni izvaditi je rešetkastom kašikom. Na istoj masnoći staviti da se dinsta luk, praziluk, šargarepa i ljuta papričica. Ubaciti meso i dinstati, na tihoj vatri, dok meso ne omekša. Kada je meso postalo mekano dodati isečene pečurke i beli luk, iseckan sitno. Nastaviti sa dinstanjem dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile.
3. Kada je isparila voda od pečuraka, jelo posuti sa brašnom, dobro promešati, pa sipati pasirani paradajz i pileću supu (u 400 ml vrele vode rastvoriti jednu kockicu za pileću supu). Promešati da se svi sastojci sjedine. Ubaciti prženu slaninicu, dodati kari, suvi biljni začin i biber. Promešati. Pustiti da krčka još pet minuta. Poslužiti uz pire ili bareni pirinač.

Нема коментара:

Постави коментар