Странице

уторак, 01. новембар 2016.

Hleb (ili proja?) sa ljutim papričicama

Testo 1:

  • 140 g kukuruznog brašna
  • 140 g namenskog brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 sveža (iseckana ) ljuta paprika
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 250 ml mleka
  • 70 ml ulja
  • 2 jaja
  • 2 ukiseljene ljute papričice

Testo 2:

  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 3 kašike namenskog brašna
  • 2 kašike ljutog ajvara
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema

1. Testo 1: U jednoj posudi izmešati kukuruzno brašno, obično belo (namensko) brašno, šećer, pecivo i so. Dodati i kukuruz, pa sve izmešati. U drugoj posudi umutiti viljuškom jaja, dodati mleko, ulje i iseckanu ljutu papriku. Zatim, u jaja, dodati mešavinu sa brašnom i viljuškom sjediniti.
2. Pleh (vel. 20x26cm) podmazati uljem, pa sipati pripremljenu smesu. Poravnati i posuti iseckanim, ljutim (ukiseljenim) papričicama. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, samo da uhvati koricu.
3. Testo 2: Sjediniti sve navedene sastojke, pa sipati preko prvog testa, kada se malo zapeče. Vratiti u rernu, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći dok ne porumeni. Da biste bili sigurni probajte čačkalicom da li je pečeno.
4. Pečeni hleb malo prohladiti (ako možete da čekate) i poslužiti sa prilogom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар