Странице

среда, 23. новембар 2016.

Kiflice sa bundevom

Za testo:

  • 800 g brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 1 jaje
  • 270 g pirea od bundeve
  • 120 ml mleka
  • 80 ml ulja
  • 80 ml jogurta
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašika šećera

...i još:

  • viršle
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike mleka
  • miks semenki

Priprema

1. Bundevu iseckati na kocke, skuvati, dobro ocediti i, viljuškom, izgnječiti da se dobije kašasta smesa.
2. U toplom mleku, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, jaje, ulje, jogurt, pire od bundeve i pripremljen kvasac. Zamesiti testo. Testo mesiti dok ne prestane da se lepi za ruke (uz dodavanje, vrlo malo, brašna). Umešeno testo ostaviti da uskisne. Uskislo testo još jedanput premesiti i ostaviti da još, jedanput, uskisne.
3. Kada testo i po drugi put naraste prebaciti ga na, pobrašnjenu, radnu podlogu i podeliti ga na šest jufkica.
4. Jufkice razvijati u krug, debljine 2-3 mm i iseći ih na osam trouglova. Na svaki trougao testa staviti po jedan deo isečene viršle i umotati kiflicu.
5. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira. Poređane kiflice ostaviti da narastu. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanceta i mleka, pa ih posuti semenkama.
6. Staviti kiflice da se peku, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Kada kiflice porumene izvaditi ih i prekriti kuhinjskom krpom, da se prohlade, pa ih poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар