Странице

понедељак, 21. новембар 2016.

Lava mafin

Potrebno je:

  • 250 g Menaž čokolade
  • 50 g putera
  • 4 jajeta
  • 120 g brašna
  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašika ruma
  • prstohvat soli

Priprema

1. Menaž čokoladu izlomiti i staviti je, zajedno, sa iseckanim puterom da se otopi, na pari. Otopljenu mešavinu čokolade i putera ostaviti da se prohladi.
2. Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca staviti u vanglicu i, uz postepeno dodavanje mešavine šećera i vanil šećera, umutiti u čvrsti šne. Dodati žumanca i umutiti da smesa postane penasta. Ubaciti prohlađenu čokoladu i rum pa, mikserom, sjediniti.
3. Brašno, kakao i prstohvat soli pomešati i dodati u smesu sa čokoladom. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i sjediniti brašno, sa ostalim sastojcima.
4. Kalup za mafine (12 kom.) obilno premazati puterom, sipati čokoladnu smesu (do 2/3 ukupne visine otvora za mafine) i staviti kalup u frižider, na 2 sata.
5. Rernu ugrejati na 160 stepeni. Posle proteka datog vremena kolač staviti da se peče. Lava mafin peći TAČNO 11 minuta. Izvaditi kalup, malo prohladiti i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар