Странице

петак, 04. новембар 2016.

Lepezasto pecivo

Za testo:

  • 550 g brašna
  • 120 g rastopljenog margarina
  • 80 ml tople vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 180 ml jogurta

Za fil:

  • 50 g tvrđeg, izmrvljenog sira
  • 50 g suvomesnatog (po izboru)
  • 1 žumance
  • ajvar

Za premazivanje:

  • 30 g rastopljenog margarina

Priprema

1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni margarin, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da uskisne.
2. Fil: Sir, viljuškom, izdrobiti i dodati žumance. Dobro sjediniti. U drugoj posudi staviti iseckano suvomesnato. Tu je još i ajvar.
3. Uskislo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na dva dela.
4. Prvu polovinu testa razvući, premazati je polovinom rastopljenog margarina i iseći na šest traka.
5. Staviti prvu traku, sa premazanom stranom na gore, pa preko nje staviti drugu traku. Premazati mešavinom sira i jaja.
6. Zatim ide treća kora (sve ih ređati jednu preko druge, sa premazanom stranom okrenutom na gore), pa četvrta. Sada premažemo ajvarom i stavimo iseckano suvomesnato. Malo pritisnemo rukom, da se meso zalepi za ajvar.
7. Na kraju stavimo još dve preostale trake.
8. Tako " naslaganu " traku testa podelimo na šest delova.
9. Kalup za mafine dobro namažemo margarinom. Svako isečeno parče testa stavljamo u kalup uspravno i malo ga pritisnemo rukom, sa strane, da se ne iskrivi.
10. Ostavimo da dobro naraste.
11. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C. Kada porumeni izvaditi i pokriti krpom, pet minuta.
12. Posle datog vremena izvaditi testo iz kalupa i poslužiti. Ukusno je i sutradan, kada se ohladi, ako vam ostane koje parče.

Нема коментара:

Постави коментар