Странице

четвртак, 24. новембар 2016.

Marinirana piletina sa testeninom

Potrebno je:

  • 3 bataka sa karabatakom
  • 1/2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu
  • suvi biljni začin
  • biber

Marinada :

  • 1 čaša (od 180 ml) kisele pavlake
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kašičice ljute tucane paprike
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna
  • 1 kašičica suvog biljnog začina

...i još:

  • 400 g testenine

Priprema

1. Pomešati kari i đumbir u prahu. Meso posuti biozačinom, biberom i mešavinom karija i đumbira.
2. U dublju posudu staviti sve navedene sastojke za marinadu i viljuškom sjediniti.
3. Pleh, za pečenje, dobro podmazati uljem. Svako parče mesa uvaljati u marinadu i poređati u pripremljeni pleh.
4. Na kraju, meso u plehu, preliti ostatkom marinade. Pokriti pleh folijom i ostaviti u frižideru jedan sat. Posle datog vremena ga staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da se peče 50 minuta. Za to vreme skuvati testeninu, u posoljenoj vodi sa dodatkom jedne kašike ulja. Kada se skuva procediti je.
5. Izvaditi pleh iz rerne, pažljivo skloniti foliju i meso izvaditi na tanjir. U sos, koji je ostao od pečenja mesa, izručiti oceđenu testeninu i dobro je promešati, da se sjedini sa sosom.
6. Preko testenine poređati piletinu i staviti da se zapeče.


Нема коментара:

Постави коментар