Странице

петак, 11. новембар 2016.

Medene krofne

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 250 ml vode
  • 250 ml mleka
  • 4 kašike meda
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 2 kašičice soli
  • 3 žumanca
  • 80 ml ulja

Priprema

1. U mešavini vode i mleka podići kvasac. U vanglicu sipati brašno, dodati sve navedene sastojke i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Testo mesiti dok ne postane elastično i ostaviti ga da uskisne.
2. Uskislo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu, razviti ga 0,5 cm debljine i kalupom za krofne (ili većom čašom) vaditi krugove.
3. Izvađene krugove testa poređati na stolnjak, pokriti i ostaviti da testo naraste.
4. Narasle krofne pržiti u dubokom, zagrejanom ulju, dok ne porumene. Pržene krofne vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih preko kuhinjskih salveta, da bi papir upio višak masnoće.

Нема коментара:

Постави коментар