Странице

понедељак, 28. новембар 2016.

Mesni kuglof

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 1 manja vezica peršuna
  • 2 veća lista celera
  • 2 kašičice origana
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica đumbira
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 ljuta paprika
  • 1/2 kašičice sveže samlevenog bibera
  • suvi biljni začin
  • ulje

Tečna smesa:

  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 10 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

1. Crni luk iseckati sitno i staviti ga, na malo ulja, da se prži.
2. Kada je luk malo omekšao ubaciti mleveno meso i sitno iseckanu ljutu papriku. Nastaviti sa prženjem.
3. Čim meso promeni boju dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
4. Zatim dodati iseckani peršun i celer, kao i origano, kari, đumbir pa posuti začinom i biberom, po ukusu.
5. Sve dobro promešati, skloniti sa šporeta i dodati alevu papriku. Promešati i ostaviti da se malo prohladi.
6. Uključiti rernu, da se zagreje, na 180 stepeni, dok se ne napravi tečna smesa. U dublju posudu razbiti jaja, dodati so i žicom za mućenje umutiti. Dodati brašno sa pecivom, pa mućenjem sjediniti. Zatim dodati jogurt i kiselu pavlaku, pa sve sjediniti.
7. U tako umućenu masu izručiti isprženo meso, sa sastojcima, pa dobro izmešati.
8. Kalup za kuglof DOBRO podmazati margarinom (puterom), pa sipati pripremljenu smesu. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni. Kuglof peći 45 minuta, na 180 stepeni . Ispečeni kuglof izvaditi, sačekati 2-3 minuta, pa ga prevrnuti na tacnu za posluženje. Ukrasiti pa želji i poslužiti uz salatu.

Нема коментара:

Постави коментар