Странице

уторак, 01. новембар 2016.

Najsočniji voćni kolač sa rogačem

Za testo:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša (od 200 ml) šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mlevenog rogača
  • 1 čaša griza
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 600 g jabuka (neočišćenih)
  • 200 g pomorandže

Za preliv:

  • 350 ml mleka
  • 150 g čokolade
  • 100 g margarina (putera)
  • 1 čaša šećera

Priprema

1. Testo: Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca staviti u vanglicu i čvrsto umutiti, sa postepenim dodavanjem šećera. Zatim ubaciti žumanca i umutiti smesu penasto. Dodati mleko i ulje, pa sjediniti. Zatim dodati rogač, griz, kakao i pecivo, pa takođe sjediniti. Na kraju ubaciti očišćene i izrendane jabuke i iseckanu pomorandžu. Varjačom dobro promešati i izručiti u podmazani pleh, vel 40x23 cm (unutrašnje mere). Staviti da se peče u, prethodno zagrejanu, rernu, na 170 stepeni. Probati čačkalicom da li je testo ispečeno.
2. Ispečeno testo izvaditi i ostaviti da se prohladi, dok se sprema preliv, pa ga iseći na kocke.
3. Preliv: U manju šerpicu sipati mleko, dodati šećer, iseckani margarin (puter) i izlomljenu čokoladu. Staviti na vatru da se otopi. Povremeno promešati. Kada su se svi sastojci otopili žicom sve umutiti da bi se sastojci bolje sjedinili.
4. Prohlađen i isečeni kolač preliti sa vrelim prelivom. Ostaviti da se ohladi, pa ga ostaviti u frižider na jedan sat. Uživajte u veoma ukusnom kolaču sa rogačem.

Нема коментара:

Постави коментар