Странице

уторак, 22. новембар 2016.

Neskvik torta

Kora:

  • 300 g pti-ber keksa, sa maslacem
  • 100 g mlevenih lešnika
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 4 kašike neskvika (u prahu)
  • 150 g rastopljenog putera
  • sok od pomorandže

Fil:

  • 700 g sitnog sira (neslanog)
  • 450 g Ella krem sira
  • 300 g šećera u prahu
  • 5 kašika neskvika
  • 300 g višanja
  • 2 kesice želatina

Glazura:

  • 250 g Menaž čokolade
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema

1. U dublju posudu staviti mleveni keks, pa dodati mlevene lešnike, šećer u prahu, neskvik i rastopljeni puter. Dobro promešati, pa sa sokom od pomorandže zamesiti, da se dobije smesa, od koje može da se oblikuje korica.
2. Uzeti kalup sa obručem, vel.26cm, pa stranice obložiti samolepljivom folijom.
3. Fil: U vanglicu staviti sitan sir, neskvik i šećer u prahu, pa mikserom umutiti. Dodati krem sir i sjediniti. Želatin pripremiti prema uputstvu, sa pakovanja, a višnje dobro ocediti.
4. U umućeni fil dodati pripremljeni želatin i sjediniti mikserom. Na kraju ubaciti višnje, pa kašikom sjediniti.
5. U kalupu formirati koricu, pa preko sipati umućeni fil. Poravnati i ostaviti u frižider, dok se sprema glazura.
6. Glazura: Čokoladu iseckati na kockice i staviti je u, dublju, šerpicu. U drugu šerpicu sipati slatku pavlaku i staviti je na vatru da se greje, do tačke ključanja (ne sme da provri!). Vrelu pavlaku sipati preko izlomljene čokolade, pa žicom za mućenje dobro umutiti, dok se čokolada ne rastopi.
7. Glazuru sipati preko napravljene torte i ostaviti tortu u frižider, preko noći. Narednog dana izvaditi kalup iz frižidera, skinuti obruč, skloniti foliju i tortu staviti na plato za služenje.
8. Isečite veće parče i uživajte u njegovom ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар