Странице

среда, 23. новембар 2016.

Pečena carska rebra sa krompirima

Potrebno je:

  • 1,5 kg svežih, carskih, rebara
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 1 kašika kari sosa
  • 2 kašike gustog jogurta
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 2 kašike ulja
  • 1/3 kašičice crnog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašika paradajz pirea

...i još:

  • 1 kg krompira
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica kurkume
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašičice aleve paprike
  • mast
  • belo vino
  • voda

Priprema

1. Carska rebra iseći na parčiće po želji. U dublju posudu staviti vorčester sos, kari sos, jogurt, senf, ulje, biber, suvi biljni začin i paradajz pire. Sve sastojke dobro sjediniti, viljuškom. Svako parče mesa dobro premazati sa marinadom i ostaviti, u frižider, da odstoji pola sata.
2. Krompir iseći na osmine i staviti ga u vanglicu. Posuti ga sa suvim biljnim začinom, biberom, kurkumom i alevom paprikom. Promešati, da svako parče krompira bude obavijeno začinima.
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Uzeti odgovarajuću posudu sa poklopcem, koja može da ide u rernu (ja sam koristila pekač), pa u nju izručiti pripremljeni krompir. Rasporediti ga, ravnomerno, po dnu posude. Pomešati istu količinu belog vina i vrele vode, pa sipati sa strane krompira (ne prelivati preko krompira). Tečnost treba da bude 1 cm ispod krompira.
4. Preko krompira poređati meso iz marinade, a preko svakog parčeta mesa staviti po pola kašičice masti. Poklopiti posudu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni.
5. Jelo peći 1,5 sat, od momenta kada tečnost, koja je sipana pored krompira, provri. Nije potrebno da se sklanja poklopac, jer jelo dobije lepu, rumenu boji i ispod poklopca. Poslužiti sa salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар