Странице

петак, 25. новембар 2016.

Pečeni krompir sa sudžukom

Potrebno je:

  • 800 g krompira
  • 1/2 kg sudžuka
  • 1 veći ljubičasti luk
  • 4 češnja belog luka
  • 3 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica sveže mlevenog bibera
  • 1/2 vezice iseckanog peršuna
  • 2 kašučice aleve paprike
  • 1 kašičica karija
  • 80 ml ulja
  • 200 ml belog vina
  • 2 srednje šargarepe

Priprema

1. Krompir očistiti i iseći na četvrtine ili na komade po želji. Staviti u dublji sud. Ljubičasti luk iseći krupnije, a beli luk samo prepoloviti. Šargarepu iseći, takođe, krupnije. Pomešati svo povrće sa krompirom, posuti suvim biljnim začinom, biberom, alevom paprikom, peršunom i karijem, pa dobro promešati. Preliti sa uljem, pa još jednom dobro promešati.
2. Prebaciti u dublji, podmazan pleh. Sudžuk iseći na krupnije parčiće, pa rasporediti preko krompira. Sipati, sa strane, belo vino i pleh prekriti alu-folijom. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C, 50 minuta.
3. Posle proteka datog vremena, izvaditi pleh, pažljivo skloniti foliju i vratiti u rernu, da se sudžuk malo zapeče. Krompir ne mora da se zapeče, jer je jako ukusan i ovako, pošto je povukao sve mirise od sastojaka.
4. Poslužiti uz salatu po želji.

Нема коментара:

Постави коментар