Странице

понедељак, 07. новембар 2016.

Pikantne pljeskavice

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 100 g suve, mesnate slaninice
  • 1 sveža ljuta papričica
  • 2 jaja
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašičice senfa
  • 6 kašika prezli
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • suvog biljnog začina
  • biber

Priprema

1. Slaninu, svežu papričicu, crni i beli luk iseći na što sitnije kockice.
2. U dublju posudu staviti mleveno meso, pa dodati jaja, kečap, senf, pecivo, prezle, alevu papriku, začin i biber (količina po želji), kao i iseckanu slaninu, papriku, crni i beli luk. Sve dobro zamesiti rukom. Mesiti sve dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Ostaviti u frižider, oko sat vremena.
3. Izvaditi iz frižidera i formirati pljeskavice. Pržiti ih na ulju ili u gril tiganju (ja sam ih pržila u gril tiganju). Poslužiti sa salatom, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар