Странице

недеља, 13. новембар 2016.

Pileća krilca sa kornfleksom

Potrebno je:

  • 1,2 kg pilećih krilaca

Smesa za pohovanje:

  • 2 jaja
  • 130 ml piva
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašika ljute paprike
  • 1 kašičica čili sosa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice biozačina
  • 1/2 kašičice bibera

...i još:

  • 100 g kornfleksa
  • 100 g prezli

Priprema

1. Krilca oprati, iseći najmanji deo i baciti, pa podeliti na krilo i batačić. Staviti da se kuvaju, sa dodatkom povrća, po želji. Skuvana krilca izvaditi a vodu iskoristiti za supu.
2. Pripremiti sastojke za smesu za pohovanje.
3. U dubljem sudu dobro umutiti jaja. Dodati pivo i brašno, pa umutiti da se razbiju grudvice. Zatim dodati sve navedene sastojke.
4. Kornfleks staviti u veću kesu, pa ga oklagijom izmrviti. Izmrvljeni kornfleks pomešati sa prezlama.
5. Kuvano meso uvaljati prvo u mešavinu sa jajima, pa u mešavinu kornfleksa i prezli.
6. Pripremljeno meso pržiti na zagrejanom ulju. Pržena krilca vaditi na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih uz sos za pržena (ili pečena) krilca (recept možete pronaći na blogu).

Нема коментара:

Постави коментар