Странице

понедељак, 14. новембар 2016.

Pileće ćufte punjene sirom

Potrebno je:

  • 600 g mlevenog, belog, pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašičice slatke aleve paprike
  • 1 kašičica ljute aleve paprike
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • suvi biljni začin
  • biber
  • prezle
  • ulje
  • 2 parčeta starog hleba (sredina hleba)

I još:

  • 200 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira

Za pohovanje:

  • 2 jajeta
  • brašno
  • prezle

Priprema

1. Crni i beli luk iseckati sitno. Hleb naliti sa malo mleka i ostaviti da odstoji oko deset minuta. U vanglicu staviti mleveno meso, pa dodati iseckani crni i beli luk, obe vrste aleve paprike, tri kašike ulja, dobro isceđeni hleb, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, suvi biljni začin i biber, po ukusu. Zamesiti meso, prezle dodavati, po potrebi, da se dobije masa od koje mogu da se formiraju ćufte.
2. Ruke navlažiti vodom i kašikom (koju takođe treba umočiti u vodu) uzimati pripremljeno meso i stavljati ga na dlan ruke. Malo ga raspljeskati, staviti kašičicu Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira i rukom formirati ćuftu. Tako uraditi i sa preostalim mesom.
3. Smesa za pohovanje: U jednu činiju razbiti dva jajeta i umutiti viljuškom. U drugu činiju staviti brašno, a u treću prezle.
4. Pripremljene ćufte prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih u zagrejanom ulju, dok ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene stavljati na papirnu salvetu, da papir upije višak masnoće. Poslužiti sa prilogom, po želji. Jako su ukusne i kada se ohlade.

Нема коментара:

Постави коментар