Странице

четвртак, 17. новембар 2016.

Piletina sa kokosom

Potrebno je:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • biozačin
  • biber
  • aleva paprika

Smesa za pohovanje:

  • 100 g kokosovog brašna
  • 2 jaja
  • 2 kašičice slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica karija
  • brašno

Priprema

1. Pileće belo meso iseći na tanke šnicle. Svako parče mesa posuti biozačinom, biberom i alevom paprikom (količina začina po ukusu).
2. Smesa za pohovanje: U jedan, dublji, tanjir staviti kokos, alevu papriku i kari. Dobro sjediniti. U drugi tanjir razbiti jaja i viljuškom ih umutiti, a u treći tanjir staviti brašno.
3. Svaku šniclu pilećeg mesa uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u kokosovo brašno (sa mešavinom). Staviti da se prži u zagrejanom ulju.
4. Pržene šnicle izvaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti uz pečene krompire i uz sos za pohovanu piletinu.

Нема коментара:

Постави коментар