Странице

уторак, 15. новембар 2016.

Pita sa heljdinim korama

Potrebno je:

  • 1 pakovanje heljdinih kora za pitu
  • 1/2 kg šampinjona
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1/2 kg sira
  • 4 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • ulje
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Crni luk iseckati sitno. Šampinjone iseckati na listiće. Na malo ulja staviti da se dinsta iseckani luk. Na pola prženja dodati iseckane pečurke, posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu i dinstati dok ispari voda, koju pečurke puste. Staviti da se ohladi.
2. Sir staviti u dublju posudu (ja koristim sitan sir, a ako koristite sir u parčićima, samo ga izmrvite), dodati jaja, pecivo i ako je sir neslan, malo soli. Pripremiti ulje za premazivanje kora.
3. Znači, to je sve što se tiče fila.
4. Uzeti jednu koru, poprskati je uljem i naneti malo fila od sira.
5. Poklopiti drugom korom, poprskati je uljem, naneti deo fila sa pečurkama i po malo staviti i fil sa sirom.
6. Uviti kore u rolat.
7. Tako uraditi dok ima fila i kora. Rolate poređati u podmazani pleh. Ostaviti jednu kašiku fila od sira, dodati malo ulja i time premazati poređane rolate.
8. Rernu ugrejati na 190 C i staviti pitu da se peče. Kada počne da rumeni smanjiti na 170 C i ispeći pitu dok ne dobije lepu, rumenu boju.
9. Ispečenu pitu izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Zatim je iseći i poslužiti. Pita je jako ukusna i ako vam ostane za naredni dan.

Нема коментара:

Постави коментар