Странице

среда, 16. новембар 2016.

Pljeskavice iz rerne

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • 1/2 glavice sitno iseckanog crnog luka
  • 2 češnja sitno iseckanog belog luka
  • 1/2 vezice sitno iseckanog peršuna
  • 100 g izrendanog kačkavalja
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1/2 ljute papričice, sitno iseckane (ne mora)
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike prezli
  • biozačin
  • biber

Priprema

1. U vanglicu staviti mleveno meso i sve navedene sastojke. Začiniti po ukusu. Umesiti smesu.
2. Pleh obložiti pek papirom. Vlažnim rukama praviti pljeskavice (od ove smese se dobije 12 pljeskavica) i ređati ih u pleh. Premazati ih (četkicom) uljem i staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
3. Kada donja strana porumeni izvaditi ih i preokrenuti. Premazati i tu stranu uljem.
4. Peći dok ne porumeni i druga strana Pazite da ne pregore. Ceo proces pečenja bi trebao da bude oko pola sata. Poslužiti uz krompir pire i salatu, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар