Странице

среда, 02. новембар 2016.

Pogača sa slaninom

Za testo:

  • 2 čaše od 250 ml običnog brašna
  • 1/2 čaše ječmenog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 100 g starog kajmaka
  • 50 g sitno seckane slanine
  • so

Priprema

1. U dubljoj posudi razbiti jaja, umutiti ih žicom za mućenje (ne mora mikser). Dodati sve navedene sastojke (pazite - ako je kajmak slan, so nije potrebna) i umutiti testo. Kašikom, još jedanput, dobro promešati i sipati u podmazani pleh (vel. 20x26 cm). Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni.
2. Kada porumeni izvaditi pogaču, umotati je u kuhinjsku krpu i ostaviti da se malo prohladi. Prohlađenu pogaču izlomiti i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар