Странице

понедељак, 21. новембар 2016.

Pohovane šnicle sa ljutim sosom

Sos:

  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 1 konzerva pelata
  • 200 g pančete
  • 1 čili papričica
  • 100 ml belog vina
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 1 kašika šećera
    200 g šampinjona

Pohovane šnicle:

  • 1/2 kg svinjskih šnicli
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica aleve paprike
  • ren
  • biber
  • suvi biljni začin
  • brašno
  • prezle

 

1. Sos : Pančetu iseckati sitno i staviti da se prži, na malo ulja.
2. Kada slaninica postane hrskava izvaditi je, a u istu masnoću dodati luk iseckan na polukrugove.
3. Kada luk postane mekan dodati pelat (prethodno ga iseckati), šampinjone, iseckane na listiće i iseckanu čili papričicu. Posuti sa biberom i biozačinom. Sipati belo vino.
4. Dinstati dok se svi sastojci ne sjedine, pa dodati crveni pasulj (prethodno ispran), kao i kašiku šećera. Nastaviti sa dinstanjem.
5. Kada se sos zgusnuo, vratiti slaninicu, promešati i probati da li treba dosoliti. Skloniti sa vatre i držati na toplom.
6. Pohovane šnicle: Meso istući malo tučkom ili zamolite mesara da vam tanko iseče, šnicle.
7. Svako parče mesa tanko premazati renom i posuti sa biberom i začinom.
8. Tako uraditi sa svim parčićima i slagati ih jedne preko drugih.
9. Za pohovanje, u tanjiru, razmutiti jaja, pa dodati kari i alevu papriku. Malo posoliti. Pripremiti, u drugom tanjiru brašno i u trećem prezle.
10. Svaku šniclu prvo uvaljati u brašno. pa u mešavinu sa jajima i na kraju u prezle, dobro rukama utapkati.
11. Stavljati šnicle da se prže u dubljem ulju, dok ne dobiju rumenu boju.
12. Pržene šnicle vaditi na kuhinjsku salvetu, da bi papir upio višak masnoće.
13. Na isti način ispržiti sve šnicle. Poslužiti ih sa ljutim sosom, pirinčem ili krompir pireom. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар