Странице

субота, 19. новембар 2016.

Prelivena pita sa palačinkama

Testo za palačinke:

  • 300 g pšeničnog brašna
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 3 jaja
  • 5 kašika ulja
  • 1/2 l mleka
  • 300 ml kisele vode
  • 1 kašičica soli

Preliv:

  • 400 g sitnog sira
  • 4 jaja
  • 500 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 1 čaša jogurta

Priprema

1. Palačinke: Sjediniti obe vrste brašna i sipati u vanglicu. Dodati jaja, ulje, so i mleko, pa mikserom umutiti. Sipati kiselu vodu i sjediniti. Peći deblje palačinke (ja sam ih pekla u tiganju vel. 26cm i izašlo mi je 10 komada).
2. Preliv: Sir, četiri jaja i so dobro umutiti. Dodati jogurt i kiselu vodu, pa sjediniti. Uzeti dublju šerpu i obložiti je pek papirom. Staviti jednu palačinku i preliti sa pripremljenim prelivom. Voditi računa da preliva ima za sve palačinke. Ređati tako dok ima materijala.
3. Preko zadnje palačinke naneti preliv sa kiselom pavlakom (umutiti kiselu pavlaku sa jednim jajetom i dodati jednu čašu jogurta).
4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada porumeni, probati čačkalicom i ako na čačkalici ne ostaje teso izvaditi pitu. Ostaviti 15 minuta da se prohladi, ne pokrivati je.
5. Uzeti odgovarajuću posudu i prevrnuti pečenu pitu. Seći na veće parčiće i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар