Странице

недеља, 06. новембар 2016.

Puding kocke sa eurokremom

Za koru:

  • 7 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike griza
  • 5 kašika kokosa
  • 10 kašika mleka
  • 5 kašika šećera
  • 100 g iseckanih oraha
  • 3 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

  • 50 g crne čokolade za kuvanje
  • 1 kašika ulja
  • 100 g eurokrema

Za fil:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 6 kašika šećera
  • 700 ml mleka
  • 1 kesica želatina

I još:

  • 1 kesica krem šlaga od čokolade
  • 1 kesica Grandove kafe 3 u 1
  • 200 ml vode

Priprema

1. Kora: Prvo uzeti 100 g oraha i iseckati ih. Pleh vel. 32x22 cm, po dnu, obložiti pek papirom. Stranice pleha premazati uljem. U pleh izručiti orahe i ravnomerno ih rasporediti.
2. Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih čvrsto umutiti sa postepenim dodavanjem šećera. Dodati žumanca i penasto umutiti. Sipati mleko i promešati. Posebno sjediniti brašno, pecivo, kakao, griz i kokos. Mešavinu sa brašnom dodati u umućena jaja i sjediniti mikserom, sa najmanjom brzinom. Umućenu smesu preliti preko oraha i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Probati čačkalicom da li je kora ispečena.
3. Pleh sa ispečenom i ohlađenom korom prevrnuti na radnu površinu i skloniti papir.
4. Koru, ponovo, vratiti u pleh. U čaši vrele vode razmutiti kesicu kafe i preliti po kori.
5. Preliv: U manju šerpicu staviti izlomljenu čokoladu i kašiku ulja, pa staviti na vodenu paru, da se otopi. Kada se čokolada otopila ubaciti eurokrem i sjediniti sa čokoladom. Sa pripremljenim prelivom premazati natopljenu koru, u plehu, i ostaviti u frižider da se stegne (ja sam 10 minuta stavila u zamrzivač).
6. Fil: Od 700 ml mleka odvojiti 200 ml, a ostalo mleko, zajedno sa šećerom, staviti da provri. Puding rastvoriti sa odvojenim mlekom, pa ga dodati u ključalo mleko i skuvati. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa ga dodati u, malo, prohlađeni puding (dok se spremi želatin). Žicom za mućenje sve sjediniti, izvaditi pleh iz frižidera i naneti fil, preko preliva od čokolade.
7. Pokriti kolač providnom folijom i ostaviti u frižider, da se fil stegne.
8. Kada se fil stegne skloniti foliju i, blago, nožem naznačiti kocke.  Na sredinu svake kocke staviti krem šlag od čokolade.

Нема коментара:

Постави коментар