Странице

понедељак, 21. новембар 2016.

Punjene palačinke

Potrebno je za fil :

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 300 g mlevenog, belog, pilećeg mesa
  • 200 g šampinjona
  • 1 kašičica iseckane mirođije
  • 1 kašičica karija u prahu
  • čili sos
  • biozačin
  • biber
  • 1 jaje
  • ulje

... i još:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • 150 g isečenog kačkavalja

Za prelivanje:

  • 200 g pavlake za kuvanje
  • 250 g kačkavalja

Priprema

1. Zamesite testo za palačinke i ispecite 12, malo debljih palačinki. Recept za testo nisam napisala, zato što svako pravi palačinke po svom receptu.
2. Crni i beli luk sitno iseckati i staviti, na malo ulja, da se prži.
3. Čim luk promeni boju dodati mleveno, belo, meso, posuti biozačinom i nastaviti sa prženjem.
4. Šampinjone iseći na listiće, pa dodati u poluprženo meso. Pržiti dok ne ispari tečnost, koju su pečurke pustile.
5. Zatim posuti sa mirođijom, karijem i čili sosom (ko ne voli ljuto, čili sos neka izbaci).
6. Sve dobro promešati i skloniti sa vatre, da se ohladi.
7. U ohlađenu smesu razbiti jaje i dobro promešati da se svi sastojci sjedine.
8. Sledeći korak je punjenje palačinki. Uzmemo jednu palačinku, premažemo sa kašičicom kisele pavlake, pa stavimo kašiku fila i preko tanko isečeni kačkavalj.
9. Prebacimo jednu i drugu stranu ka sredini, pa uvijemo u rolat.
10. Uvijene rolate ređati u pleh, preko pek papira.
11. Nastaviti sa istim postupkom, dok ima palačinki i fila.
12. Poređane rolnice preliti sa pavlakom za kuvanje.
13. Preko narendati kačkavalj. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni.
14. Kada gornja površina dobije zlatno rumenu boju izvaditi pleh i ostaviti da se malo prohladi, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар