Странице

уторак, 15. новембар 2016.

Riba obložena slaninom

Potrebno je:

  • 1 kg fileta oslića (ili ribe po vašem izboru)
  • 200 g tanko sečene mesnate slanine
  • začin za ribu (kupuje se gotov)
  • kukuruzni griz

Priprema

1. Ribu odmrznuti i kuhinjskim papirom dobro upiti vodu. Posuti je začinom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Svaki filet ribe iseći po dužini, na pola, pa svaku dobijenu polovinu iseći još na pola
2. Dobijene parčiće uvaljati u kukuruzni griz.
3. Slaninica, ako je široka, takođe je preseći na pola, po dužini. Parče ribe umotati u slaninu...
4. ...tako uraditi sa svim parčićima ribe.
5. Staviti da se prži, u dubljem ulju. Prženu ribu vaditi na kuhinjski papir, da bi se odstranio višak masnoće. Poslužiti toplo, uz prilog po želji.

Нема коментара:

Постави коментар