Странице

субота, 26. новембар 2016.

Sendviči iz rerne

Potrebno je:

  • 6 kriški hleba
  • 1 jaje
  • 1 kisela pavlaka
  • 150 g iseckanog suhomesnatog (po izboru)
  • 150 g krupno izrendanog kačkavalja
  • 1 paradajz iseckan na kockice
  • 1/2 vezice iseckanog peršuna
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica origane

Priprema

1. Veliki pleh pokriti pek papirom. Po njemu rasporediti isečeni hleb.
2. U odgovarajuću, dublju, posudu razbiti jaje, ubaciti pavlaku, pa žicom za mućenje sjediniti. Dodati iseckano suhomesnato, iseckani paradajz (malo ga ocediti od vode, koju pusti prilikom sečenja), izrendani kačkavalj i iseckani peršun. Posuti sa začinima, pa sve dobro sjediniti.
3. Na svako parče hleba obilno naneti pripremljenu smesu. Staviti da se peče, u prethodno zagrelanoj rerni, na 200 C, dok blago porumeni.
4. Izvaditi iz rerne, sačekati (ako možete da izdržite) 2-3 minuta, da se malo prohladi, pa navalite.

Нема коментара:

Постави коментар