Странице

петак, 04. новембар 2016.

Sladak kupus iz rerne

Potrebno je:

  • 1,5 - 2 kg slatkog kupusa
  • 400 g svinjskih, sirovih, špic rebara
  • 400 g svinjskog mesa od plećke
  • 400 g junećeg paufleka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 veće šargarepe
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • suvi biljni začin
  • biber
  • mast ili ulje
  • voda
  • brašno
  • aleva paprika

Priprema

1. Svinjsko meso od plećke iseći na kocke, špic rebra na željene komade, juneći pauflek takođe iseći na kocke, pa, meso, staviti na zagrejanu mast ili ulje, posuti suvim biljnim začinom i biberom i dinstati dok ne porumeni.
2. Kupus iseći na veće parčiće i staviti ga u dublju posudu. Crni luk iseći sitno, a šargarepu na manje kockice, pa dodati u kupus. Posuti suvim biljnim začinom, alevom paprikom i biberom, po ukusu, i dodati pasirani paradajz. Sve promešati i ostaviti po strani, dok meso ne porumeni.
3. Kada je meso dobilo lepu, rumenu boju izvaditi ga u tanjir. U masnoću, gde se meso pržilo, staviti pola pripremljenog kupusa, preko rasporediti meso, pa pokriti drugom polovinom kupusa. Naliti vrelom vodom, da bude dva prsta ispod kupusa. Staviti na vatru da proključa. Za to vreme zagrejati rernu na 200 C.
4. U pola šolje od 200 ml, razmutiti dve kašičice brašna, pa kada kupus provri sipati razmućeno brašno i polako promešati (ne podižući ni kupus ni meso, samo proći varjačom kroz šerpu, da bi brašno svuda dospelo). Šerpu dobro pokriti alu folijom i staviti u zagrejanu rernu. Rernu smanjiti na temperaturu da jelo samo krčka, polako, dva sata (na mom šporetu je to bilo na 180 stepeni).  Posle dva sata rernu isključiti i ostaviti kupus još pola sata.
Savet:
Probajte, uverićete se koliko je ukus bolji od standardnog spremanja.

Нема коментара:

Постави коментар