Странице

недеља, 06. новембар 2016.

Slatke pancerote

Testo:

  • 300 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 200 ml ulja
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kg brašna

Fil:

  • džem ili eurokrem

Priprema

1. Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da uskisne.
2. Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu, radnu, površinu, razviti 0,5 cm debljine i modlom za krofne (ili većim čašom) vaditi veće krugove.
3. Na polivini kruga staviti džem (ili eurokrem), količina po želji i preklopiti testo. Ivice preklopljenog testa pritisnuti viljuškom.
4. Pripremljene pancerote slagati u pleh, preko pek papira. Ostaviti da malo narastu, premazati ih, mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peku, na 190 stepeni (u prethodno zagrejanu rernu).

Нема коментара:

Постави коментар