Странице

недеља, 20. новембар 2016.

Svinjsko meso u pivu

Potrebno je:

  • 1/2 kg svinjse krtine od buta
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 250 g graška (zamrznut)
  • 250 g šampinjona
  • 1 veći, sveži, paradajz
  • 1 manja tikvica
  • 2 sveže paprike
  • 1 ljuta papričica, sveža
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1/2 manjeg korena celera
  • 1/2 kg krompira
  • 1/2 l piva
  • biozačin
  • biber
  • 1 kašičica origana
  • 2 kašičice aleve paprike
  • ulje

Priprema

1. Meso iseći na manje kockice. Crni luk iseći na krugove i staviti da se dinsta, zajedno sa mesom. Posuti biozačinom, promešati i dinstati na tihoj vatri. Meso dinstati dok se ne pripremi povrće.
2. Dok se meso dinsta, seckamo povrće. Koren peršuna i celera iseći na kockice. Šargarepu iseći na krugove. Tikvicu iseći na manje komade. Papriku iseći na deblje trake. Sve staviti u jednu dublju posudu, pa dodati, zamrznuti, grašak. Beli luk iseći sitno. Šampinjone iseći na deblje listove. Paradajz oljuštiti, pa iseći na kockice, a krompir iseći na četvrtine.
3. Dublji pleh podmazati uljem, pa sipati dinstano meso sa lukom. Staviti svo pripremljeno povrće, posuti biozačinom i biberom (po ukusu), kao i alevom paprikom. Sve dobro promešati da se masa sjedini.
4. Preliti sa pola litra piva, pokriti folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, 1 sat i 15 minuta.
6. Posle datog vremena izvaditi pleh, skloniti foliju i vratiti pleh u rernu, da se jelo zapeče.
7. Poslužiti sa salatom, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар