Странице

уторак, 22. новембар 2016.

Đuveč sa junećim mesom

Potrebno je:

  • 600 g junećeg mesa, bez kostiju
  • 1/2 kg krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 1 ljuta paprika
  • 1 paradajz
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 veća češnja belog luka
  • 1/2 šolje (od 200 ml) pirinča
  • 200 g šampinjona
  • 1 list lovora
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 vezice peršuna
  • biozačin
  • biber
  • 2 kašičice aleve paprike

Priprema

1. Meso iseckati na kockice i staviti, na malo ulja, da se dinsta. Prilikom dinstanja dolivati po malo vode. Kada meso bude polumekano, dodati šargarepu isečenu na krugove, sitno iseckanu ljutu papriku, oljušten paradajz, isečen na kockice, šampinjone isečene na lističe i krompir isečen na krupnije kocke. Ubaciti i lorber.
2. Kada prokuva dodati pirinač, posuti biozačinom i biberom, po ukusu, i nastaviti da se kuva, na tihoj vatri.
3. Crni i beli luk iseckati sitno i na ulju ga ispržiti. Dodati alevu papriku, izmešati i sipati zapršku u đuveč, kada pirinač bude skuvan.
4. Uključiti rernu da se ugreje na 190 stepeni. Probati đuveč i ako treba dosoliti ga. Uzeti odgovarajuću posudu, podmazati je i u nju izručiti đuveč. Po površini posuti iseckanim peršunom. Staviti da se zapeče. Poslužiti sa salatom, po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар