Странице

четвртак, 08. децембар 2016.

Burek sa mesom

Testo:

  • 750 g mekog brašna
  • 450 ml tople vode
  • 80 ml ulja
  • 2 kašičice soli

Fil:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • suvi biljni začin
  • biber
  • origano
  • ulje

Priprema

1. Fil: Iseckani crni luk stavimo u tiganj sa uljem da se dinsta. Kada omekša, dodati mleveno meso, pobiberiti i posuti biozačinom, po ukusu.
2. Kada meso promeni boju dodati sitno iseckane šampinjone i nastaviti sa dinstanjem, dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
3. Na kraju posuti origanom i alevom paprikom, promešati i skloniti da se ohladi.
4. Testo: Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Izručiti ga na radnu površinu i mesiti da postane elastično. Podeliti ga na tri dela.
5. Svaki deo malo raširiti rukama i dobro premazati uljem. Tako pripremljeno testo ostaviti da se odmara 30 minuta.
6. Na sto staviti stolnjak, pa uzeti jedan deo testa i staviti na sredinu stola. Početi sa razvlačenjem testa, od sredine ka ivicama stola. Nema veze ako se malo pocepa, to se u krajnjem ishodu ne vidi.
7. Sada uzeti deo fila, pa staviti na obe strane razvučene kore, na ivicama.
8. Pomoću stolnjaka zarolati jednu i drugu stranu testa, pa po sredini preseći nožićem za testo.
9. Tepsiju dobro podmazati uljem i ređati kore u krug.
10. Složeni burek dobro premazati uljem i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар