Странице

петак, 23. децембар 2016.

Čokoladne kocke

Potrebno je:

  • 240 ml vode
  • 220 ml ulja
  • 240 g šećera
  • 80 g mleka u prahu
  • 50 g kakaoa
  • 2 jajeta
  • 180 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema

1. Uzeti dublju posudu i u nju sipati vodu, ulje, dodati šećer, kakao i mleko u prahu. Žicom za mućenje dobro sjediniti sastojke. Mutiti dok se šećer ne rastopi. Umućenu smesu podeliti na pola.
2. U vanglicu razbiti jaja, dodati vanilin šećer i žicom za mućenje umutiti, da se jaja samo sjedine. Dodati pola čokoladne smese i umutiti. Sipati, postepeno, brašno sa pecivom i sjediniti, da nema grudvica.
3. Uzeti pleh, vel. 30x20 cm i dobro ga podmazati maslacem. Sipati smesu sa jajima i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Paziti da se testo ne presuši.
4. Drugu polovinu tečne smese staviti na vatru i, uz stalno mešanje, ostaviti da provri. Skloniti sa vatre.
5. Pečeni kolač izvaditi i preliti vrelim prelivom. Ostaviti da se prohladi, pa staviti u frižider. Ohlađeni kolač iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар