Странице

понедељак, 05. децембар 2016.

Čokoladni mus

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike žutog šećera
  • 3 kašike espreso kafe
  • 2 kašike kakaoa
  • 160 g čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema

1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca ostaviti u frižider. Žumanca staviti u odgovarajući sud (u kome će se kuvati na pari), dodati šećer i penasto umutiti. Zatim dodati kakao i kafu i dobro sjediniti. Staviti posudu u drugu šerpu napunjenu vodom i kuvati krem na pari. Ne treba kuvati dugo. Čim jaja počnu da se zgušnjavaju, skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se čokolada otopi. Ostaviti čokoladnu smesu da se ohladi.
2. Umutiti čvrsto slatku pavlaku. Dodati je u, ohlađeni, čoko krem i umutiti da se dobije penasta smesa.
3. Belanca izvaditi iz frižidera i umutiti ih u čvrsti šam. Dodavati jednu po jednu kašiku, umućenog šama, u krem i kašikom mešati. Dobro sjediniti. Napravljeni mus rasporediti u osam posudica i ostaviti u frižider da se stegne.
4. Pre posluženja čoko mus posuti mešavinom, mlevene, crne i bele čokolade.

Нема коментара:

Постави коментар