Странице

среда, 21. децембар 2016.

Draganov gulaš


Potrebno je:

  • 1/2 kg svinjskog mesa od plećke
  • 1/2 kg junećeg mesa
  • 1/2 kg šampinjona
  • 300 g graška
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 3 veće šargarepe
  • 3 glavice crnog luka
  • 4 češnja belog luka
  • 3 sveže paprike
  • 300 ml pasiranog paradajza
  • 300 ml piva
  • 200 ml vode
  • 1/2 vezice peršuna
  • kim, mirođija, origano, suvi biljni začin, biber
  • ulje
  • 1 kašika aleve paprike

Priprema

1. Meso iseći na kockice, šampinjone na polovine, crni luk na režnjeve, šargarepu na krugove, papriku na štapiće, a beli luk sitno iseckati.
2. U veću, dublju, posudu sipati ulje, staviti isečeni crni luk i staviti na šporet. Čim luk počne da omekšava ubaciti meso i, na tihoj temperaturi, ga dinstati. Posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Povremeno dolivati vodu.
3. Kada meso bude polumekano dodati grašak, kukuruz šećerac, šampinjone, šargarepu, papriku i beli luk. Naliti sa paradajzom i pivom, pa dobro promešati. Dodati alevu papriku, kim, mirođiju i origano (začine dodati po ukusu).
4. Na tihoj vatri dinstati dok tečnost, skoro, ne uvri. Zatim dodati iseckani peršun i, ako je potrebno, još suvog biljnog začina. Servirati toplo.

Нема коментара:

Постави коментар