Странице

петак, 23. децембар 2016.

Hleb sa paradajzom i začinskim biljem

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 200 ml vode
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika origana
  • 1,5 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kockice kvasca

I još:

  • nana
  • bosiljak
  • ruzmarin

Priprema

1. U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, pa dodati so, paradajz, ulje, origano, beli luk u prahu i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Zamešeno testo oblikovati u krug, pa ga podići iznad vanglice i, bukvalno, baciti ga nazad. Tako uraditi nekoliko puta, hleb će biti, fantastično, mekan. Ostaviti testo da uskisne.
2. Sveže začinsko bilje (vi dodajte bilje koje volite, kao i količinu, koju želite) sitno iseckati. Ako ne možete da pronađete sveže začinsko bilje, koristite po pola kašičice suvog začinskog bilja.
3. Nadošlo testo prebaciti na, nauljenu, radnu površinu (ne stavljati brašno) i rukom ga malo razvući, veličine kalupa gde će se peći (moj kalup je vel. 30cm x 12cm x 8cm)). Preko testa posuti iseckano bilje, pa ga rukom, malo, pritisnuti.
4. Uviti testo u rolat i prebaciti ga u podmazani kalup. Pokriti i ostaviti da naraste.
5. Rernu ugrejati na 180 stepeni. Naraslo testo za hleb premazati mešavinom ulja i, malo, vode, pa ga staviti da se peče.
6. Pečeni hleb izvaditi, umotati u krpu da se prohladi, pa poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар