Странице

понедељак, 26. децембар 2016.

Karamelizovano pileće meso

Potrebno je:

  • 1 veće parče pilećih grudi, sa koskom
  • 2 kašike ulja
  • 4 kašike šećera
  • začinska so za meso

Priprema

1. Meso, pažljivo skinuti sa koske, pa svaki skinuti deo podeliti na pola, po dužini, da se dobiju četiri parčeta mesa.
2. Svako parče mesa posuti sa začinskom solju i ostaviti jedan sat da odstoji, u frižideru.
3. U voku ili većem teflonskom tiganju staviti ulje i šećer, pa staviti na šporet.
4. Uključiti na srednju temperaturu i pustiti da se šećer otopi.
5. Na otopljeni šećer poređati pripremljeno meso.
6. U toku prženja okretati ga nekoliko puta. Temperaturu odredite prema svom šporetu. Meni su na termostatu brojevi od 1, 1,5, 2, 2,5 i 3. Šećer mi se otopio na 2, pa kada sam spustila meso smanjila sam na 1,5. Ne sme da bude jaka temperatura.
7. Gotovo je kada dobije neodoljivu rumenu boju a površina postane glazirana.
8. Poslužiti uz krompir pire i kiselu pavlaku, barenu papriku ...

Нема коментара:

Постави коментар