Странице

уторак, 20. децембар 2016.

Krem kolač sa keksom, bananama, brusnicama...

Potrebno je:

  • 600 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika šećera
  • 200 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 600 g banana
  • 200 g brusnica
  • 100 g kokosa
  • 1/2 limuna (sok)
  • 200 g keksa sa maslacem

I još:

  • 1 kesica krem šlaga od čokolade

Priprema

1. Skuvati puding, sa pet kašika šećera, na uobičajeni način. Skuvani puding prebaciti u veću i dublju vanglicu, pokriti ga providnom folijom, pa ostaviti da se ohladi.
2. Keks izlomiti (otprilike svaki komad keksa polomiti na četiri dela), a banane iseći na krugove, pa ih poprskati sokom od limuna, da ne bi pocrnele.
3. Umutiti penasto puter sa šećerom u prahu. Ohlađeni puding umutiti mikserom, pa postepeno dodavati umućeni puter i mutiti da se dobije penasti krem.
4. U umućeni puding dodati izlomljeni keks i dobro, kašikom, promešati. Zatim dodati kokos i brusnice pa, mešanjem, sjediniti. Na kraju ubaciti isečene banane i polako promešati.
5. Uzeti uski, duži kalup i obložiti ga providnom folijom. Iz dva puta staviti pripremljenu smesu i dobro rukom pritisnuti, da kasnije ne bi bilo šupljina u kolaču. Pokriti folijom i ostaviti da prenoći.
6. Narednog dana kolač preokrenuti na plato, skinuti providnu foliju i prefilovati krem šlagom od čokolade (pripremljen prema uputstvu sa kesice). Uživajte!

Нема коментара:

Постави коментар