Странице

недеља, 25. децембар 2016.

Krompir i meso sa pivom

Pljeskavice :

  • 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • 2 kašike izrendanog parmezana
  • 3 kašike prezli
  • 1 jaje
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna
  • 70 ml ulja
  • suvi biljni začin
  • biber

...i još:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice, crnog, luka isečenih na rebarca
  • 1 kašika sitno iseckanog peršuna
  • 1 veći list lovora
  • 150 ml vode
  • 150 ml piva
  • 1 kašičica suvog ruzmarina (ili 1 grančica svežeg)
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 50 ml ulja
  • 2 kašičice aleve paprike

Priprema

1. Pljeskavice: Mleveno meso (mešano juneće i svinjsko) staviti u dublju posudu. Dodati sitno iseckani crni i beli luk, parmezan, prezle, jaje, iseckani peršun, ulje, biber i biozačin (biber i suvi biljni začin dodati po ukusu). Sjediniti smesu dobro, rukama, pa formirati deset pljeskavica.
2. Na ugrejano ulje staviti da se proprže, samo dok formiraju koricu. Izvaditi ih na tanjir.
3. Krompir očistiti i iseći na tanje krugove. Dodati mu iseckani peršun, luk, ruzmarin, alevu papriku, biber, biozačin, po ukusu, lorber, kao i ulje. Sve dobro izmešati i staviti u odgovarajući pleh. Preliti sa mešavinom vode i piva. Po površini poređati pljeskavice.
4. Prekriti alu folijom i staviti u, prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni - 1sat. zatim izvaditi pleh, skloniti alu foliju i poslužiti jelo sa salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар