Странице

петак, 23. децембар 2016.

Krompir i piletina sa začinom za roštilj

Potrebno je:

  • 3 pileća bataka sa karabatakom
  • 600 g krompira
  • 1 kesica začina za roštilj
  • ulje

Priprema

1. Mesu, pažljivo, izvaditi koske i malo ga zaseći nožem, sa unutrašnje strane, nikako po kožici. Krompir očistiti i iseći na krugove.
2. Navedeni začin posuti po mesu i poređati meso po sredini, nauljenog, pleha. (ja koristim - dodatak jelima sa povrćem za grill - proizvođač Premia) Krompir staviti u vanglicu, začiniti sa navedenim začinom, posuti uljem i dobro promešati. Krompir poređati u pleh, pored mesa. Meso preliti sa, vrlo malo, ulja i staviti jelo da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C, dok ne porumeni. Ako je potrebno okrenuti meso da porumeni i donja strana. Poslužiti sa salatom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар