Странице

петак, 09. децембар 2016.

Krompir sa pavlakom i kačkavaljem

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 200 ml mleka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g krupno izrendanog kačkavalja
  • 4 češnja sitno iseckanog belog luka
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

1. Krompir oljuštiti i iseći na krugove, 5 mm debljine. Staviti ga u dublju posudu i posuti sa suvim biljnim začinom i sveže mlevenim biberom (ako imate svoje omiljene začine slobodno dodajte). Promešati. Sipati mleko, pavlaku za kuvanje, izrendani kačkavalj i iseckani beli luk. Dobro promešati, da se svi sastojci sjedine.
2. Posudu, u kome će se krompir peći, dobro podmazati margarinom (puterom), pa izručiti pripremljenu smesu. Poravnati i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 C, oko jedan sat, odnosno dok krompir ne omekša, a soft da se zgusne. Ako treba, pri kraju pečenja, jelo pokriti folijom, da površina ne bi izgorela.
3. Poslužiti uz meso, domaću pogaču i salatu, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар